Temat postu: [Rozwiązane] Pomocy (Fatal Execution Engine Error)
Wysłany: 23 Gru 2009, 02:46
Zbłąkany Wędrowiec
Favor:
Witam tak na początek. Problem mama taki jak w temacie napisałem Fatal Execution Engine Error(0x7927f206.) opcja naprawy nie wchodzi w grę bo i tak nie uruchamia się nawet logowanie. Jak na razie reinstalacja nic nie dała, próba znalezienia pomocy na oficjalnym forum też zero sukcesu. Najgorsze że z miesiąc temu morze półtora działało w porządku. Jakiekolwiek pomysły bardzo mile widziane. Dziękuje z góry.
system: Windows XP home sp2 Płyta gł: Gigabyte Nvidia nForce 560 GA-M56S-S3 Procesor: AMD athalon 64 X2dual core 4200+ 2.21 GHz pamięci: 2 GB grafika: Nvidia GeForce 8800 GT
Ostatnio edytowany przez Matt, 23 Gru 2009, 12:58, edytowano w sumie 1 raz
Strudzony wędrowcze!
Widzimy, iż korzystasz z rozwiązania typu AdBlock - my również! Jednakże to forum zostało stworzone przez pasjonatów jak Ty, dla Ciebie i jest Ci dostępne w całości zupełnie free.
Abyśmy mogli ten stan rzecz utrzymać w nieskończoność, prosimy Cię skromnie byś dodał nas do wyjątków, celem umożliwienia wzajemnego wsparcia.
Reklamy pozostaną estetyczne i nieinwazyjne. Dziękujemy!
DDOpl dziękuje za nieużywanie blokad!
Kamyker
Temat postu: Re: Pomocy (Fatal Execution Engine Error)
Z tego co sie orientuje to jest blad aplikacji .NET. Przeinstaluj .NET Framework 1.0, 1.1, 2.0, 3.0, or 3.5 i niech podociaga ci aktualizacje do tego.Mozliwe ze masz tam cos skopane. (miałem kiedys podobny problem przy innym programie na szczescie wtedy najwyzszy byl NET 2.0 )
Wystarczy Net Framework 1.1 : ). DDO korzysta niestety ze stareńkiego Net Framework 1.1. Dociągnij tylko do niego service pack (SP 1).
Frameworki mają to do siebie, że ich wersje to oddzielne całości. Znaczy się, Framework 3.5 nie jest nowszą wersją Framework 1.1, tylko zupełnie oddzielnym programem, podobnie Net Framework 2.0. Wychodzi więc na to, że posiadając już Net Framework 2.0 i 3.5 (które od razu zawiera np. Windows 7), by grać w DDO potrzeba doinstalować Net Framwork 1.1, najlepiej z aktualizacjami.
Interfejs ten odpowiada za integrowanie w grze przeglądarki internetowej (np. dla systemu pomocy, zgłaszania bugów czy nawet Turbine Store). Choć powiem szczerze, dziwię się, że przy okazji nowego DDO:Eberron Unlimited, nie zdecydowano się zmienić kodu na nowsze frameworki, które posiada każdy użytkownik Visty i Win7. Ciekaw jestem dlaczego tak zostało.
PS: Przy instalacji Net F. 1.1 w nowszych windach dostaniesz informację, że nie jest kompatybilna :/. Zainstaluj mimo to, działa normalnie.
Temat postu: Re: Pomocy (Fatal Execution Engine Error)
Wysłany: 23 Gru 2009, 13:41
Zbłąkany Wędrowiec
Favor:
Jeżeli to od net to będzie problem bo jak już próbowałem na wcześniej odinstalować, zainstalować a nawet zainstalować service pak do net 1.1 to mi błąd wyskakuje. Jest jakiś inny sposób instalacji net 1.1?<--- nieważne od 18.00
problem z net 1.1 mam z głowy innych niema i żeby nie było
jeszcze raz dzięki wielkie (dodajcie w uśmieszkach pokłony ).
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości
Nie możesz zakładać nowych wątków na tym forum Nie możesz odpowiadać w wątkach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum