Strudzony wędrowcze!
Widzimy, iż korzystasz z rozwiązania typu AdBlock - my również! Jednakże to forum zostało stworzone przez pasjonatów jak Ty, dla Ciebie i jest Ci dostępne w całości zupełnie free.
Abyśmy mogli ten stan rzecz utrzymać w nieskończoność, prosimy Cię skromnie byś dodał nas do wyjątków, celem umożliwienia wzajemnego wsparcia.
Reklamy pozostaną estetyczne i nieinwazyjne. Dziękujemy!
Asgarna napisz specyfikację swojego sprzętu (włączając producenta). Moim zdaniem Venninne ma częściowo rację, tzn. problemem jest jedna z części w kompie, ale nie będziesz w stanie tego sam naprawić (stawiam, że DDO się gryzie z którąś z części, najprawdopodobniej z GPU, która źle renderuje tekstury bądź RAM - jak dasz radę to sprawdź MEMTESTem, ale nie w windowsie, bo ten Ci nic nie powie).
Strudzony wędrowcze!
Widzimy, iż korzystasz z rozwiązania typu AdBlock - my również! Jednakże to forum zostało stworzone przez pasjonatów jak Ty, dla Ciebie i jest Ci dostępne w całości zupełnie free.
Abyśmy mogli ten stan rzecz utrzymać w nieskończoność, prosimy Cię skromnie byś dodał nas do wyjątków, celem umożliwienia wzajemnego wsparcia.
Reklamy pozostaną estetyczne i nieinwazyjne. Dziękujemy!
Specyfikacja: PŁYTA GŁÓWNA: Asus PSN-E SLI CPU: Intel Core 2 DUO 1,8 Ghz RAM: 2 GB DUAL GoodRam GRAFIKA: Gigabyte NVIDA Ge Force 8600 GT (chłodzenie pasywne - temp. nie przekracza 65 stopni w stresie) DYSK: Seagate Baracuda 320 GB podłączona przez SATA SYSTEM: Windows XP Professional SP2 OBUDOWA: Thermaltake Soprano (3 wiatraki)
Wiesz Gardianos, mi też by się wydawało, że to coś z moim kompem. Jednakże dziwne by to było, że akurat po U5 sie zaczeło. Możę zbieg okoliczności, jednak zbyt dziwny... Dodam, że pierwsze co zrobiłem to puściłem memtesta z botowalnego PenDriva. Dwa testy i pamięć sprawna. Kompa przedmuchałem, pozatym obudowa nieźle wietrzy środek więc pozostaje mi jeszcze opcja, że pasa termoizolacyjna już się zużyła na procku i się grzeje bidula.
Może U5 wprowadził jakieś tekstury, z którymi mój sprzęt nie radzi sobie. Hm... tylko jak temu zaradzić... Gdyby więcej BSODów udało mi się zatrzymać...
Temperaturę procka sprawdź Core Tempem, jeżeli jest ~55-60 stopni to jest ok (C2D grzeją się strasznie na boxowych coolerach). Chodziło mi o to, że Turbine mogło wprowadzić w U5 coś, co się gryzie z GPU (sam tak miałem w starym kompie. Mam tam X1950PRO i akurat ta jedna karta się gryzła z ME, że kończyło się to zwieszeniem gry średnio co godzinę (ale czasami się zdarzało, że gra działała przez kilka h i nic się nie działo) najczęściej przy doczytywaniu lokacji i tylko twardy reset pomagał). W końcu bioware wypuściła patch i się naprawiło. Może być jeszcze problem, że dysk ma jakiś uszkodzony sektor, w którym masz zainstalowane DDO i np siedzi tam tekstura jakiegoś przedmiotu (w momencie znalezienia go na AH wywala gre, ale nie wiem dlaczego odrazu BSOD), próbowałeś instalować DDO w całkiem innym miejscu? BTW która seria dysków Seageta?
Temp. procka nie przekracza 45. DDO nie przeinstalowywałem. Jeżeli po U6 nadal tak będzie, to wtedy się na to zdecyduje. A jaka seria? Nie mam pojecia. Kupowane było gdzieś 2-3 lata temu.
Update: Z kompem nie zrobiłem nic Natomiast poprawiłem trochę buforowanie w ustawieniach gry i na razie (nie zapeszając, tfu tfu) ani razu zwiechy kompa.... Więc albo to moje grzebanie w ustawieniach pomogło albo coś naprawili podczas jakichś tam przeglądów... W każdym razie problem (mam nadzieje, tfu tfu) rozwiązany. Pozdrawiam i dzięki wszystkim za rady
niestety mnie problem nadal dotyczy. Wszystko to samo co wyżej z tą różnicą, że inna konfiguracja kompa. Gram na laptopie Toshiba Satelite L500 z systemem win 7 32. Temperatury również w normie. Sterowniki najnowsze. Gra potrafi wytrzymać powiedzmy do 30 minut i nie zależnie gdzie postać się znajduje (np menu) zresetować system lub się wyłączyć. Wersja Low, hi - bez różnicy.
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], CommonCrawl [Bot] oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych wątków na tym forum Nie możesz odpowiadać w wątkach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum