Forum D&D Online - Najlepsze MMORPG Free to Play!


forum.DDOpl.com
Ostatnia wizyta: 18 Lis 2018, 01:21 Obecny czas: 18 Lis 2018, 01:21


 [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
Johnny
Offline
 Temat postu: Problem z wlaczaniem gry
PostWysłany: 16 Cze 2012, 17:11  
Włóczykij

Włóczykij

Rejestracja: 16 Cze 2012, 16:20
Posty: 5
Favor: Neutralny
Problem polega na tym ze gdy wlaczam gre pojawia sie to:
Image

Uploaded with ImageShack.us
Mam ten problem po raz pierwszy komputer ma swiezo zainstalowany system Windows XP. Pomoze ktos? ;<
Góra
 E-mail  
 
UriKan
Offline
 Temat postu: Re: Problem z wlaczaniem gry
PostWysłany: 16 Cze 2012, 17:17  
Zbłąkany Wędrowiec

Zbłąkany Wędrowiec

Rejestracja: 16 Cze 2012, 15:21
Posty: 1
Favor: Neutralny
nie zmieniaj nic w host , działa już
Góra
 E-mail  
 
Johnny
Offline
 Temat postu: Re: Problem z wlaczaniem gry
PostWysłany: 16 Cze 2012, 17:23  
Włóczykij

Włóczykij

Rejestracja: 16 Cze 2012, 16:20
Posty: 5
Favor: Neutralny
Nic nei zmienialem i moze tobie dziala ale mi nie :<
Góra
 E-mail  
 
Ravenger
Offline
 Temat postu: Re: Problem z wlaczaniem gry
PostWysłany: 16 Cze 2012, 17:45  
Awatar użytkownika

Wielki Mentor

Wielki Mentor

Rejestracja: 17 Lis 2009, 16:56
Posty: 359
Favor: Respektowany

Serwer: Orien
Opis: Forumowa wyszukiwarka
Płeć: Facet
Cytuj:
If your having trouble logging on or accessing website like many others, may need to do this:

To solve it edit the c:\WINDOWS\System32\drivers\etc\hosts file and add the following in it :

74.201.102.43 ddo.com
74.201.102.43 www.ddo.com
74.201.102.13 gls.ddo.com
74.201.102.13 gls-auth.ddo.com
74.201.102.42 forums.ddo.com
74.201.102.11 patch.ddo.com


Image
"Koboldy były dla niego jak cukierki - nigdy nie mógł przestać na jednym..."
Góra
 E-mail  
 
Johnny
Offline
 Temat postu: Re: Problem z wlaczaniem gry
PostWysłany: 16 Cze 2012, 18:05  
Włóczykij

Włóczykij

Rejestracja: 16 Cze 2012, 16:20
Posty: 5
Favor: Neutralny
O juz sie samo naprawilo :D
Góra
 E-mail  
 
Ravenger
Offline
 Temat postu: Re: Problem z wlaczaniem gry
PostWysłany: 16 Cze 2012, 19:42  
Awatar użytkownika

Wielki Mentor

Wielki Mentor

Rejestracja: 17 Lis 2009, 16:56
Posty: 359
Favor: Respektowany

Serwer: Orien
Opis: Forumowa wyszukiwarka
Płeć: Facet
Jak to DNSy - potrzeba trochę czasu ;)

Jeśli komuś się nie chce czekać może spróbować wpisać w konsoli ipconfig /flushdns


Image
"Koboldy były dla niego jak cukierki - nigdy nie mógł przestać na jednym..."
Góra
 E-mail  
 
Agava
Offline
 Temat postu: Re: Problem z wlaczaniem gry
PostWysłany: 16 Cze 2012, 20:39  
Zbłąkany Wędrowiec

Zbłąkany Wędrowiec

Rejestracja: 21 Mar 2012, 22:37
Posty: 3
Favor: Neutralny

Serwer: Orien
Postacie: [url]http://my.ddo.com/character/orien/agawa/]Postać na Orien[/url]
Płeć: Kobieta
Mi nie działało wprowadzenie tych adresów.

Za to udało mi się inaczej, wprowadziłem w komputerze Inny DNS. W ustawieniach połączeń.

A ten DNS to 8.8.8.8
I jako alternatywny dałem mój standardowy.
Góra
 E-mail  
 
Johnny
Offline
 Temat postu: Re: Problem z wlaczaniem gry
PostWysłany: 16 Cze 2012, 21:35  
Włóczykij

Włóczykij

Rejestracja: 16 Cze 2012, 16:20
Posty: 5
Favor: Neutralny
Wy mi tu odpowiadacie na pytanie z chatu? Jezeli tak to powiedzcie jak to zrobic bo grzebie w panelu, polaczeniach i innych smieciach i nie moge se przypomniec gdzie to sie znajdowalo ;| Uswiadomicie mi to? ;o
Góra
 E-mail  
 
Agava
Offline
 Temat postu: Re: Problem z wlaczaniem gry
PostWysłany: 16 Cze 2012, 22:04  
Zbłąkany Wędrowiec

Zbłąkany Wędrowiec

Rejestracja: 21 Mar 2012, 22:37
Posty: 3
Favor: Neutralny

Serwer: Orien
Postacie: [url]http://my.ddo.com/character/orien/agawa/]Postać na Orien[/url]
Płeć: Kobieta
Wejdź tu jak masz Windows 7
Panel sterowania\Sieć i Internet\Połączenia sieciowe

i w właściwościach połączenia masz protokół tcp/ip v4

tam masz do ustawiania IP i DNS nasz interesuje DNS.
tam wpisujesz 8.8.8.8 a tu daje też 2-gi 8.8.4.4 one należą Gogola.
Góra
 E-mail  
 
Garret
Offline
 Temat postu: Re: Problem z wlaczaniem gry
PostWysłany: 17 Cze 2012, 16:04  
Zbłąkany Wędrowiec

Zbłąkany Wędrowiec

Rejestracja: 17 Cze 2012, 16:01
Posty: 2
Favor: Neutralny
Agava napisał(a):
Wejdź tu jak masz Windows 7
Panel sterowania\Sieć i Internet\Połączenia sieciowe

i w właściwościach połączenia masz protokół tcp/ip v4

tam masz do ustawiania IP i DNS nasz interesuje DNS.
tam wpisujesz 8.8.8.8 a tu daje też 2-gi 8.8.4.4 one należą Gogola.




Miałem ten sam problem, ta porada pomogła, dzięki wielkie :)
Pozdrawiam
Góra
 E-mail  
 
 [ 10 posty(ów) ] 



Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych wątków na tym forum
Nie możesz odpowiadać w wątkach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum


Zmodyfikowano na bazie "WoWMaevahEmpire" autorstwa MAËVAH: (v3.0.7.0) - wowcr.net
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Extended by Karma MOD © 2007—2010 m157y
Buttony (nie Google):
TOP50 Gry