Forum D&D Online - Najlepsze MMORPG Free to Play!


forum.DDOpl.com
Ostatnia wizyta: 24 Cze 2018, 10:54 Obecny czas: 24 Cze 2018, 10:54


 [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
Koveras
Offline
 Temat postu: Problem z NET FRAMEWORK 1.1
PostWysłany: 13 Gru 2010, 14:35  
Awatar użytkownika

Zbłąkany Wędrowiec

Zbłąkany Wędrowiec

Rejestracja: 12 Gru 2010, 16:50
Posty: 2
Favor: Neutralny

Serwer: Cannith
Płeć: Facet
Zainstalowałem poprawnie DDO.
Przy odpaleniu gry wyskakuje okno mówiące o potrzebie zainstalowania NET FRAMEWORK v1.1.4322. To powszechny błąd przy systemach 64bitowych. Sztuka polega na tym że Windows olał użytkowników Visty 64-bit i Sevena(7) 64-bit. Dał nam nowsze wersje 2.0 3.5 4.0. Które niestety nie obsługują gier pokroju DDO.
Znalazłem pseudorozwiązanie problemu na http://saranspot.blogspot.com/2009/02/i ... 11-on.html
ale potrzebuję wsparcia :kruger: przy wierszu poleceń bo jestem kompletnie "nieświadomy" :fak: w tym środowisku.
PROSZĘ O POMOC


Core 2 Duo T 6600 (2.2Ghz, 800Mhz FSB)
ATI Radeon HD 4570
4GB ram
Windows 7 Home Premium 64bit
Góra
 E-mail  
 
Kazgah
Offline
 Temat postu: Re: Problem z NET FRAMEWORK 1.1
PostWysłany: 13 Gru 2010, 15:34  
Awatar użytkownika

Miejscowy Bohater

Miejscowy Bohater

Rejestracja: 14 Maj 2010, 15:17
Posty: 65
Favor: Dostrzeżony

Serwer: Cannith
Płeć: Facet
Tu też możesz ściągnąć net.
http://www.microsoft.com/downloads/en/d ... laylang=en

Jeśli masz inne problemy, warto zajrzeć w ten temat. Opisane są najczęstsze przypadki jak i ich rozwiązanie.
http://forums.ddo.com/showthread.php?p= ... ost2433013


“Hell begins on the day when God grants us a clear vision of all that we might have achieved,
of all the gifts which we have wasted, of all that we might have done which we did not do”
Góra
 E-mail  
 
Ravenger
Offline
 Temat postu: Re: Problem z NET FRAMEWORK 1.1
PostWysłany: 13 Gru 2010, 17:18  
Awatar użytkownika

Wielki Mentor

Wielki Mentor

Rejestracja: 17 Lis 2009, 16:56
Posty: 359
Favor: Respektowany

Serwer: Orien
Opis: Forumowa wyszukiwarka
Płeć: Facet
Na stronie którą podałeś masz niemal wszystko opisane, rozpiszę Ci dwa punkty i wrzucę screeny.
5. Open Command Prompt as Administrator.
6. Change to the directory where the two installation files are stored, ie C:\DotNet.

Klikasz Start -> Uruchom -> wpisujesz cmd. Otwiera się konsola, wpisujesz "cd ..", potem raz jeszcze "cd ..", na końcu "cd dotnet" a potem przechodzisz do punktu 7.

Image
Image
Image


Image
"Koboldy były dla niego jak cukierki - nigdy nie mógł przestać na jednym..."
Góra
 E-mail  
 
Sarr
Offline
 Temat postu: Re: Problem z NET FRAMEWORK 1.1
PostWysłany: 14 Gru 2010, 16:42  
Awatar użytkownika

Administrator

Administrator

Rejestracja: 08 Sie 2009, 18:11
Posty: 467
Miejscowość: Warszawa

Serwer: Cannith
Postacie: Sarrivin (wiz)
Grunthar (rog)
Danthar (pal)
Gardeus (clr)
Opis: Założyciel Gildii DDOpl
Płeć: Facet
Sorry za offtopa, nie mogłem się powstrzymać. Rządzisz Ravenger ;).
:kciuk:

Dodam tylko, że mam Win7 x64 (ale nie beta) i NetFramework 1.1 ze strony Microsoftu instaluje się bezbłędnie. Ostrzega o potencjalnych problemach, ale ich nie powoduje.
Ważne, że Każda wersja NetFramework to inne środowisko, więc reszcie przypomnę, że posiadanie 2.0, 3.5 czy 4.0+ nie wystarczy. Trzeba ściągnąć 1.1. Windows Update zaś dociągnie do niego Service Pack 1 i polską paczkę językową.

Do uruchomienia DDO, tak jak i np. Fallout: New Vegas (polecam) potrzebne są też Visual Basic Runtimes. Generalnie powinno się zainstalować wraz z DDO, ale jeśli nie i gra nie działa, warto te (oraz powyższe) biblioteki odinstalować poprzez Panel Sterowania, po czym zainstalować świeże ze strony Microsoftu. Powodzenia :).


Image
DDOpl na Facebooku: http://www.facebook.com/pages/DDOpl/188970980786
Góra
 E-mail  
 
Koveras
Offline
 Temat postu: Re: Problem z NET FRAMEWORK 1.1
PostWysłany: 14 Gru 2010, 17:22  
Awatar użytkownika

Zbłąkany Wędrowiec

Zbłąkany Wędrowiec

Rejestracja: 12 Gru 2010, 16:50
Posty: 2
Favor: Neutralny

Serwer: Cannith
Płeć: Facet
Wszystko OK jeżeli chodzi o odpowiedź na moją prośbę. Ale okazało się że to dopiero 1 instancja moich krętych schodów z DDO. Wszystko zrobione -> odpalam DDO a tam psikus w postaci:
Miał ktoś kiedyś styczność z takim fantem???

po odpaleniu
Załącznik:
ee.jpg


Nie pisz posta pod postem, edytuj. Ten post na razie blokuję, czekamy na odpowiedzi.
~Sarr, Admin


Nie posiadasz uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.


Core 2 Duo T 6600 (2.2Ghz, 800Mhz FSB)
ATI Radeon HD 4570
4GB ram
Windows 7 Home Premium 64bit
Góra
 E-mail  
 
Sarr
Offline
 Temat postu: Re: Problem z NET FRAMEWORK 1.1
PostWysłany: 14 Gru 2010, 17:38  
Awatar użytkownika

Administrator

Administrator

Rejestracja: 08 Sie 2009, 18:11
Posty: 467
Miejscowość: Warszawa

Serwer: Cannith
Postacie: Sarrivin (wiz)
Grunthar (rog)
Danthar (pal)
Gardeus (clr)
Opis: Założyciel Gildii DDOpl
Płeć: Facet
Tu jest świetne źródło informacji, chyba będziemy musieli wiele z tego przetłumaczyć i podkleić.
http://forums.ddo.com/forumdisplay.php?f=55

Być może znajdziesz tam rozwiązanie, chyba było coś takiego (sorka, w tej chwili nie mogę sprawdzić).


Image
DDOpl na Facebooku: http://www.facebook.com/pages/DDOpl/188970980786
Góra
 E-mail  
 
 [ 6 posty(ów) ] 



Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych wątków na tym forum
Nie możesz odpowiadać w wątkach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum


Zmodyfikowano na bazie "WoWMaevahEmpire" autorstwa MAËVAH: (v3.0.7.0) - wowcr.net
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Extended by Karma MOD © 2007—2010 m157y
Buttony (nie Google):
TOP50 Gry