Forum D&D Online - Najlepsze MMORPG Free to Play!


forum.DDOpl.com
Ostatnia wizyta: 22 Maj 2018, 12:02 Obecny czas: 22 Maj 2018, 12:02


 [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
Zeto
Offline
 Temat postu: [Rozwiązane] Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 10:02  
Włóczykij

Włóczykij

Rejestracja: 30 Maj 2010, 09:48
Posty: 7
Favor: Neutralny
Witam wszystkich :D
Na wstępie chciałbym się przywitać, skoro to mój pierwszy post na forum. Mam problem z grą, mianowicie po odpaleniu pokazuję mi się obrazek z jakimś gościem po czym wskakuje mi następujący error
Image
Z góry mówię że grę już reinstalowałem.
Pozdrawiam i proszę o pomoc
Góra
 E-mail  
 
Sarr
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 11:14  
Awatar użytkownika

Administrator

Administrator

Rejestracja: 08 Sie 2009, 18:11
Posty: 467
Miejscowość: Warszawa

Serwer: Cannith
Postacie: Sarrivin (wiz)
Grunthar (rog)
Danthar (pal)
Gardeus (clr)
Opis: Założyciel Gildii DDOpl
Płeć: Facet
Witam u nas! :) Mam nadzieję, że coś pomożemy.

Napisz najpierw, jakiego masz Windowsa i jakiego używasz antywirusa. Potem będziemy kombinować.


Image
DDOpl na Facebooku: http://www.facebook.com/pages/DDOpl/188970980786
Góra
 E-mail  
 
Zeto
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 12:43  
Włóczykij

Włóczykij

Rejestracja: 30 Maj 2010, 09:48
Posty: 7
Favor: Neutralny
Heh.. Windows XP, Antywirus (nie bijcie xD) Avast. Obecnie próbuje zrobić numer który zwykle z WoWem działał mianowicie zrzucić całą grę (już instaled) z płytki od kumpla na kompa i kliknąć repair. (jest tu coś takiego?)
Góra
 E-mail  
 
Sarr
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 12:50  
Awatar użytkownika

Administrator

Administrator

Rejestracja: 08 Sie 2009, 18:11
Posty: 467
Miejscowość: Warszawa

Serwer: Cannith
Postacie: Sarrivin (wiz)
Grunthar (rog)
Danthar (pal)
Gardeus (clr)
Opis: Założyciel Gildii DDOpl
Płeć: Facet
Zeto napisał(a):
Heh.. Windows XP, Antywirus (nie bijcie xD) Avast. Obecnie próbuje zrobić numer który zwykle z WoWem działał mianowicie zrzucić całą grę (już instaled) z płytki od kumpla na kompa i kliknąć repair. (jest tu coś takiego?)

No jest repair, jest. Ale w jaki sposób instalowałeś grę? Przez Turbine Download Manager, taki ładny launcher z grafikami, czy może przez taki zwykły brzydki installer ("windowsowy")?


Image
DDOpl na Facebooku: http://www.facebook.com/pages/DDOpl/188970980786
Góra
 E-mail  
 
Zeto
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 12:53  
Włóczykij

Włóczykij

Rejestracja: 30 Maj 2010, 09:48
Posty: 7
Favor: Neutralny
Nazywał się DDOSTARNARD, pobrany bezpośrednio z strony DDO, miał tylko 1 obrazek chyba (w trakcie ściągania) a potem nie miał żadnych z wyjątkiem z boku przy wybieraniu miejsca instalacji itd.
Edit:
Wyłącza się w trakcie "constucing Data Center Browse" zawsze. (w sensie gdy to zaczyna "lecieć" wyskakuję błąd)
Edit2:
Próbowałem odpalić z gotowca, ale znowu zacina i wyłącza się w tym samym momencie.
Góra
 E-mail  
 
Kamyker
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 13:04  
Awatar użytkownika

Wolny Autor DDOpl

Wolny Autor DDOpl

Rejestracja: 14 Lis 2009, 23:56
Posty: 410
Favor: Dostrzeżony
Miejscowość: Wrocław

Serwer: Cannith
Postacie: Kamyker Fighter 12lvl, Diebot d'Nuke Sorcerer 10 lvl, Urdak TWF 8lvl, Soramo d'Nuke (CCer) 2lvl
Opis: Farmer TP, Lider postów w 2010
Płeć: Facet
To zrób tego repair, odpalasz instalacje i zamiast instal dajesz repair.


:brodacz: Aktualnie nie gram :brodacz:
Zająłem się koszykówką, grafiką 3d i (lekko :p) szkołą.
I słuch po nim zaginął...
Góra
 E-mail  
 
Zeto
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 13:09  
Włóczykij

Włóczykij

Rejestracja: 30 Maj 2010, 09:48
Posty: 7
Favor: Neutralny
Instalke szlag trafił, bo chciałem jeszcze raz ściągać...Ale ja w instalce miałem tylko instal-a raczej od razu się instal odpalał, nic innego nie było. instalka składała się z jednego pliku około 2mb i paru takich 600mb. Teraz chce ściągnąć tą większą instalke (3.8gb), i wychodzę z psem.Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły odnośnie usunięcia tego błędy-będę wdzięczny
Góra
 E-mail  
 
Sarr
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 13:25  
Awatar użytkownika

Administrator

Administrator

Rejestracja: 08 Sie 2009, 18:11
Posty: 467
Miejscowość: Warszawa

Serwer: Cannith
Postacie: Sarrivin (wiz)
Grunthar (rog)
Danthar (pal)
Gardeus (clr)
Opis: Założyciel Gildii DDOpl
Płeć: Facet
Hmm, właśnie zauważyłem, że wycofali Turbine Download Manager, którego do tej pory używam :ee:. Ciekawe z jakiego powodu.

Ale jeśli już ściągasz DDO od nowa i masz w miarę ok kompa, to ściągaj od razu ddo-high:
http://cdn.content.turbine.com/sites/cl ... dohigh.exe

Inaczej grafika Cię rozczaruje. W sumie to nie wiem po co dają linka do DDO Standard w tych czasach, ludzie mogą się błędnie zasugerować, że DDO ma cienkie tekstury. I po co im to :P.

No ale tak czy inaczej, odinstaluj najlepiej DDO, zrób restart kompa, potem odpal CCleaner (jak nie masz, to wpisz w google i już masz), tam kliknij "Rejestr" i czyść tyle razy, aż przestaną pojawiać się błędy. Możesz jeszcze wykonać scandisk (klikasz prawym na dysk i pewnie we właściwościach to jest), czasem się przydaje.

Poza tym - musisz mieć Microsoft NetFramework 1.1 w wersji Polskiej i Service Pack do Microsoft Net Framework 1.1 w wersji takiej samej. Czasem to on stwarza problemy, więc jeśli to możliwe odinstaluj NetFramework 1.1 i wszystko co do niego doinstalowane, a potem ściągnij to wszystko za free z Microsoftu.
Na koniec ściągnij najnowszy DirectX Redistributable (takie duże, kilkadziesiąt mb archiwum) i tym przeinstaluj DirectX, bo czasem się może skopać i webinstall tego nie naprawi. To też z Microsoftu najlepiej.

No i teraz instalacja... wyłącz całkowicie Avasta i wszelkie inne blockery (anty-trojany, anty-keyloggery jeśli coś takiego masz), wyłącz zaporę WindowsXP w Panelu Sterowania. Odpal instalację, niech się instaluje.
Przy pierwszym uruchomieniu gry również staraj się wyłączyć antywirusy i firewalle, tak na wszelki wypadek.

Jeśli to nie pomoże, to faktycznie warto spróbować zainstalować grę u kumpla, przekopiować ją na DVD i... zwyczajnie odpalić :). DDO nie wymaga instalacji, można ją podobno nawet w jakiś sposób odpalić z szybkiego pendrive / dysku flash ;). Oczywiście uprzednio zainstalowaną u kogoś, u kogo działa.

Takie problemy są rzadkie, ale niestety się zdarzają i ciężko czasem zrozumieć o co chodzi. Ale wiele osób tutaj już się z czymś takim uporało, dlatego przejrzyj sobie w wolnej chwili tematy w tym dziale, jeśli jeszcze nie miałeś okazji. Może ktoś znalazł konkretne rozwiązanie.


Image
DDOpl na Facebooku: http://www.facebook.com/pages/DDOpl/188970980786
Góra
 E-mail  
 
Zeto
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 14:31  
Włóczykij

Włóczykij

Rejestracja: 30 Maj 2010, 09:48
Posty: 7
Favor: Neutralny
Obecnie ściągam High mimo iż mój pc to złomek :D Co do ostatniej możliwości próbowałem. Teraz pobawię się z Frameworkiem itd. i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Edit:
Czy błąd może być spowodowany niską prędkością neta?- bo nie wiem czemu ale dzisiaj mi tak zamula, że zastanawiam się czy to internet czy już gołąb pocztowy.
Edit2:
Już mi się wszystko ściąga co napisałeś. Jak się ściągnie to zrobię według tego co pisałeś i w razie co dam znać czy działa.

EDIT3:

Hip Hip Huuura! Można oznaczyć jako rozwiązane. Już działa, wyczyściłem rejestr oraz przeinstalowałem .Net Fram i doistalowałem od razu SP do niego i działa (bez instalacji-odpalam z kopii od kumpla)
Góra
 E-mail  
 
Sarr
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 21:22  
Awatar użytkownika

Administrator

Administrator

Rejestracja: 08 Sie 2009, 18:11
Posty: 467
Miejscowość: Warszawa

Serwer: Cannith
Postacie: Sarrivin (wiz)
Grunthar (rog)
Danthar (pal)
Gardeus (clr)
Opis: Założyciel Gildii DDOpl
Płeć: Facet
Zeto napisał(a):
Hip Hip Huuura! Można oznaczyć jako rozwiązane. Już działa, wyczyściłem rejestr oraz przeinstalowałem .Net Fram i doistalowałem od razu SP do niego i działa (bez instalacji-odpalam z kopii od kumpla)

A no to git Zeto :). Miło wiedzieć!

A ja oznaczam jako rozwiązane : ).


Image
DDOpl na Facebooku: http://www.facebook.com/pages/DDOpl/188970980786
Góra
 E-mail  
 
 [ 10 posty(ów) ] 



Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych wątków na tym forum
Nie możesz odpowiadać w wątkach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum


Zmodyfikowano na bazie "WoWMaevahEmpire" autorstwa MAËVAH: (v3.0.7.0) - wowcr.net
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Extended by Karma MOD © 2007—2010 m157y
Buttony (nie Google):
TOP50 Gry