jaxoo napisał(a):
Na początek chcę zacząć pewną kwestie a mianowicie :
-talent Empower Healing Spell który jest absolutnie nie przydatny
kleryk nie powinien być traktowany jako główny Heller od tego jest Favored Soul
Moj ma to zawsze wlaczone i dziala bardzo ladnie. W dodatku jak jest to jedyna metamagic, ktora mozna zlagodzic przy pomocy enhancements by zarla mniej many.
Cytuj:
-widziałem jak pod nawałnicą beholderów afera była duża a każdy tracił hp z szybkością
wystrzelonego pociska z ubota jeden favored soul łatał cały team i miał prawie cały zapas many
kleryk w podobnej sytuacji nakrył by się kapciami i spokojnie można recal wciskać.
Czemu ich po prostu nie zabil? Moze dlatego, ze jego DC bylo tak niskie, ze tylko leczyc umial?
Cytuj:
Kleryk w moim przekonaniu to raczej wspomagacz trochę buffnie trochę
pomorze leczyć od czasu do czasu walnie jakieś blade barier a i na pvp pośmiga
w questach o mniejszym stopniu trudności to poradzi sobie z leczeniem ALE nie tak dobrze jak soul Masz jakies dziwne spojrzenie. Dobry cleric moze i leczyc i dawac buffy i zabijac. Znacznie wiecej FvS nie jest nastawionych na leczenie.
Cytuj:
-charyzma robienie klera z 20 charyzmy to nieporozumienie
Tu sie zgodze, Turn Undead dziala za slabo by marnowac na to punkty. Zwykle nie daje nic w CHA bo po co.
Cytuj:
I traktować kleryka bardziej jako maga/support w płytowej zbro
A moj lata w szmatkach.
Cytuj:
i a favored soul jako helera pełną gębą
Praktyka jest taka, ze czesto trudno znalezc jakiegokolwiek healera. Wtedy nawet melee specced FvS z Great Sword musi wystarczyc.
Cytuj:
-czar z 6 lev Banishment jest overpower wystarczy mieć talenty w magiczną penetrację i niektóre questy to spacer po parku np. INVADERS !
Overpower? Tego bym nie powiedzial. Ale w Invaders sie sprawdza. Znacznie lepsza jest BB, bardziej uniwersalna.
Cytuj:
-Enlarge Spell
Mozna sobie dobrze radzic bez, tym bardziej, ze najlepszy DMG to BB a ta nie uzyje Enlarge.
Cytuj:
Empower Spell i ten talent co aktywny podwaja obrażenie z czarów którego nazwy nie pamiętam polecam na pvp
Masz na mysli Maximize? Wiesz ile many ci zezre BB z oboma wlaczonymi?
I przyznam, ze sporo feats juz poleciles, policzmy....
Empower, Maximize, Enlarge no i zapewne Mental Toughness i Imp. MT, to juz 5 z 7 dostepnych.
Cytuj:
Cleric Divine Vitality = polecam bardzo dobre sam jeszcze tego nie wziąłem ale zamierzam pod koniec jak starczy punktów oczywiście
Jak olales CHA to szkoda pradu. Zreszta i tak o pomaga innym a nie tobie.
Cytuj:
Cleric Smiting = podstawa trza mieć
Po to by jeden czar poprawic, ktory i tak nie jest rewelacyjny?
Cytuj:
Przywołanie potworaka to moim zdaniem jak mamy za dużo slotów na czary
wolne to od niechcenia można wziąć ale szkoda na to SP
Moj hezrou potrafi nieraz niezle pomoc.
Cytuj:
To tyle jako że mam skromny zaraz 13 dopisze coś jak zjem więcej kaszy
Hmmmm...