Nox napisał(a):
myślę, że jako forum jesteśmy przydatni, dużo doświadczonych graczy dzieli się swoją wiedzą z nami "newbie"
poza tym byśmy byli aktywniejsi? hmmm myślę, że bardzo dużo postów odchodzi ponieważ już zadawano takie pytania i dawano odpowiedzi, ba myślę, że choćby niektórzy mieli jakieś posty a one zostały skasowane regulaminowo (np. w eventy/raidy), ale mimo wszystko można zrobić jakieś ciekawe akcje połączone z głosowaniem na np. najfajniejszy screen itp.
Jestem za. Jak najbardziej przyda nam się więcej forowej i portalowej aktywności, bo to raz, że daje nam rozrywkę, a dwa pomaga w przyciąganiu do nas więcej ludzi. Wielu być może jest nieśmiałych lub może ma jakieś mylne przeświadczenie, że nie jest u nas ciekawie. A moim zdaniem jest, przecież właśnie dlatego się tu tyle czasu trzymamy
.
Także zbieram od Was pomysły, co można zrobić by było nam tu ciekawiej i przyjemniej. Im nas więcej, tym lepiej - wymagamy kultury, więc nie każdy do nas pasuje
, ale jeśli chodzi o ilość to nie widzę żadnego limitu. Zaufani ludzie przy dużym forum stają się tym bardziej ważni, można im nadać również jakieś funkcje, więc o utonięciu w masach się nie martwcie, hehe.
Tym bardziej takie inicjatywy są dla nas teraz ważne, że mamy na forum duże reklamy naszego sponsora, a te chcąc nie chcąc mogą niektórych odstraszać. I nie jest to żaden żal ani niczyja wina, tak po prostu jest, nie okłamujmy się tutaj. Ale jak mówiłem, przy większej ilości osób takie szczegóły schodzą na dalszy plan, bo mamy ten magnes w postaci duże społeczności. Choć oczywiście nie przesadzajmy, bo nie każdy w tych czasach widzi reklamy - ale my mamy również swoje, więc blokowanie nie jest na rękę również zasobom DDOpl
.
Mam już jakiś tam budżecik na reklamy naszego forum i portalu, będę nas reklamował. Ale przede wszystkim ważne byśmy mieli dobrą strategię rozwoju i pobudzania aktywności. Przykładem dużego pobudzenia ruchu są newsy - gdybyśmy coś fajnego, może nawet regularnego robili również na forum, byłoby super. Pomyślę nad tym, a na Wasza pomysły jestem jak zawsze otwarty (i często są bardzo dobre), więc zamieniam się w słuch.