Jeśli prześladują cię złe rolle gdy padają epickie scrolle (rym niezamierzony) - nic prostszego. Farm je solo. Jest to łatwe do zrobienie na klerykach/FvS/wizach i sorcach. Ja farmię na FvS z uwagi na skrzydła i leczenie capstonem. Divine niestety jest ograniczony do farmienia wejść, i generalnie wysiada przy samoleczących się mobach (arcane rzuci Otto + firewall i problemu nie ma). Wejścia jednak mają najlepsze ratio kill/min gdy robimy je Divine, więc aż takiej różnicy nie ma. Nagrałem video pokazujące jak to robić, przy każdym opiszę co i jak.
Właściwie w każdym przypadku farmienia divinem Deathpact to podstawa. Nie ma nic gorszego jak śmierć gdy obok leży scroll Potrzebne jest też spore skupienie, bo mały błąd zabija. Oraz stabilne łącze. Mając to wszystko, możesz przystąpić do farmu. Średnia na scrolle to jeden na 100 mobów - w przypadku grindu jak na filmikach jest to 1 scroll na 30 min-1h, i tak mniej więcej mi wypada. Pamiętaj żeby grać z włączonym dźwiękiem, scroll gdy padają wydają taki sam odgłos jak worki z collectibles. Gdy usłyszysz 'ding', pospamuj "backspace" - pokaże ci to, co wypadło. Ze Scrolli VoN, właściwie jedynym sporo wartym jest epic SOS, przy Desert ceny są dużo wyższe, problemem jest jednak ilość epickich itemów, z których większość to generalnie crap więc scrolle na nie są tanie. Przy tej 1/4 dobrych, to ceny scrolli liczone są w xxxk plat (przy ekstremach takich jak Marlith Chain http://forums.ddo.com/showthread.php?t=250993 ), więc jeśli farmimy dla kasy, to opłaca się bardziej Desert. Oprócz scrolli w prosty sposób "farmowalne" są również seale, dla shardów trzeba niestety kończyć questy/raidy.
VoN1 (scrolle) Zbierz pierwsze moby i przeciągnij je do minotaurów. Rzuć BB zanim zbierzesz aggro od mino, ale na tyle blisko aby użyć jej również na nich. Te pierwsze moby lubią tripowac, a trip + minotaury = śmierć. Zabij zwykłe, bossa olej. Zbierz bugbeary z dołu, podciągnij je do pijanych ogrów, a i z tą grupką na plecach idź pogadać z koboldem żeby odpalić trolle. Powinieneś mieć teraz na plecach 11 mobów - wyjdź z pomieszczenia, i zacznij kite przy użyciu 2 BB. Jeśli będziesz miał pecha (jak ja na filmiku) i prawie w ogóle cirtBB, to po zabiciu ich czeka cię recall. Jeśli nie, kobold otworzy ci drzwi, i tam możesz ubić jeszcze pare mobów. Recall, odnowienie SP w tavernie, i kolejne podejście.
Słaba jakość filmiku - mój pierwszy zrobiony we frapsie więc jeszcze nie miałem pojęcia co i jak. Mógłbym wrzucić lepszy, ale widać o co chodzi + pada scroll, więc bardziej motywuje
WiZKing (scrolle) Dużo prostsze i szybsze niż VoN1, ale też ryzykowne z uwagi na casterów (soundburst stun w złym momencie boli - co widać na nagraniu). Zbierz wszystkie moby z kątów, omijając pierwszą niszę po prawej - praktycznie zawsze siedzi tam spirit caller który będzie rzucał własne BB, co sporo utrudni ci kiting. Olej moby przy skrzyni - zazwyczaj siedzi tam 2 łuczników z evasion i chorymi savami + casterzy. Po zebraniu wszystkich meele wybierz sobie słup, rzuć 3 BB dookoła, i po minucie, dwóch meele moby powinny być sztywne Teraz możemy zrobić 2 rzeczy - odciągnąć casterów do jednego kąta, i spróbować użyć shrine w drugim. Jeśli nam się to uda, wychodzimy z instancji, resetujemy ją zaproszeniem lub czekamy 5 minut, i tak w kółko. Jeśli nie, korzystamy ze shrinu przy wejściu do Wizking, lub taverny.
DQ1 (Seale) Masakra, 3 minuty - 3 skrzynki - 3 szanse na seal. Będziemy potrzebowali clickie z jump i invisibility + dobre koordynacji ruchowej Nie ma co się rozpisywać - film pokazuje co i jak. Na arcane możemy też spokojnie farmić scrolle - w sekcji skorpiona znajdziemy dół w który wpadają moby. Zgarniamy respawnujące się trogi z innego skrzydła, wrzucamy do dołu, rzucamy firewall i czekamy aż się wysmażą.
Von2 (Seale) W Von2 znajdziemy łatwo dostępną skrzynię w labiryncie. Jest ono losowo umieszczona, do tego przy skrzynce znajduje się mob. Invisible + od minuty do 5 na szukanie = szansa na seal.
Von4 (Seale) Chyba najłatwiejsza do farmu skrzynia w epikach. 2 minuty = szansa na seal. Nawet nie ma co tłumaczyć, filmik pokazuje gdzie i jak
Small Problem, Carnival Pack Small Problem, quest wręcz stworzony do farmienia na Divine. Ok 40-50 mobów na run, każdy bez zdolności czarowania i chorych savów. Trzeba uważać na lwy na początku - lubią zwalać z nóg, a po czymś takich niechybna śmierć Warto zbierać czerwone muchomorki i uwaga na pająki. Choć itemy z nowych epików to w większości crap, znajdują się kupcy, więc jak komuś się nudzi - warto farmić.
A rapparee by name and deed
Ostatnio edytowany przez Skan 09 Lip 2010, 16:02, edytowano w sumie 7 razy
Gdy usłyszysz 'ding', pospamuj "backspace" - pokaże ci to, co wypadło.
Według mnie szybciej jest z "Q" zamiast backspace.
Na drugim filmiku chyba za szybko biegałeś i mobki biegały w różne strony doganiając cię (może się mylę?), powinieneś większe kółka robić (tak mnie się wydaje).
Do nagrywania polecam X-fire z użyciem diretX 9 (10 i tak jest zbugowana w DDO).
Aktualnie nie gram Zająłem się koszykówką, grafiką 3d i (lekko :p) szkołą. I słuch po nim zaginął...
Strudzony wędrowcze!
Widzimy, iż korzystasz z rozwiązania typu AdBlock - my również! Jednakże to miejsce zostało stworzone przez pasjonatów jak Ty, dla Ciebie i jest Ci dostępne zupełnie za free.
Abyśmy mogli ten stan rzeczy utrzymać, prosimy Cię skromnie byś dodał nasze adresy do wyjątków, celem umożliwienia wzajemnego wsparcia.
Reklamy pozostaną estetyczne i nieinwazyjne. Dziękujemy!
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot], Yandex [Bot] oraz 2 gości
Nie możesz zakładać nowych wątków na tym forum Nie możesz odpowiadać w wątkach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
Zapraszamy do Polskiej Społeczności Dungeons & Dragons Online!