Forum D&D Online - Najlepsze MMORPG Free to Play!


forum.DDOpl.com
Ostatnia wizyta: 20 Maj 2022, 16:24 Obecny czas: 20 Maj 2022, 16:24


 [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
Zeto
Offline
 Temat postu: [Rozwiązane] Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 10:02  
Włóczykij

Włóczykij

Rejestracja: 30 Maj 2010, 09:48
Posty: 7
Favor: Neutralny
Witam wszystkich :D
Na wstępie chciałbym się przywitać, skoro to mój pierwszy post na forum. Mam problem z grą, mianowicie po odpaleniu pokazuję mi się obrazek z jakimś gościem po czym wskakuje mi następujący error
Image
Z góry mówię że grę już reinstalowałem.
Pozdrawiam i proszę o pomoc
Góra
 E-mail  
 
Sarr
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 11:14  
Awatar użytkownika

Administrator

Administrator

Rejestracja: 08 Sie 2009, 18:11
Posty: 468
Miejscowość: Warszawa

Serwer: Hardcore
Postacie: Sarrivin (wiz)
I inne
Opis: Założyciel Gildii DDO Polska
Płeć: Facet
Witam u nas! :) Mam nadzieję, że coś pomożemy.

Napisz najpierw, jakiego masz Windowsa i jakiego używasz antywirusa. Potem będziemy kombinować.


Lider i założyciel Portalu, forum, polskiej społeczności DDO oraz Gildii DDO Polska.
Zapraszamy do dołączania!


Rok 2020: Rekrutacja otwarta.

Nasz Discord: https://discord.gg/VNTFeHQ
DDO Polska na Facebooku: https://www.facebook.com/dungeons.dragons.online.polska
Grupa dyskusyjna: https://www.facebook.com/groups/dungeon ... ine.polska
Góra
 E-mail  
 
Zeto
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 12:43  
Włóczykij

Włóczykij

Rejestracja: 30 Maj 2010, 09:48
Posty: 7
Favor: Neutralny
Heh.. Windows XP, Antywirus (nie bijcie xD) Avast. Obecnie próbuje zrobić numer który zwykle z WoWem działał mianowicie zrzucić całą grę (już instaled) z płytki od kumpla na kompa i kliknąć repair. (jest tu coś takiego?)
Góra
 E-mail  
 
Sarr
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 12:50  
Awatar użytkownika

Administrator

Administrator

Rejestracja: 08 Sie 2009, 18:11
Posty: 468
Miejscowość: Warszawa

Serwer: Hardcore
Postacie: Sarrivin (wiz)
I inne
Opis: Założyciel Gildii DDO Polska
Płeć: Facet
Zeto napisał(a):
Heh.. Windows XP, Antywirus (nie bijcie xD) Avast. Obecnie próbuje zrobić numer który zwykle z WoWem działał mianowicie zrzucić całą grę (już instaled) z płytki od kumpla na kompa i kliknąć repair. (jest tu coś takiego?)

No jest repair, jest. Ale w jaki sposób instalowałeś grę? Przez Turbine Download Manager, taki ładny launcher z grafikami, czy może przez taki zwykły brzydki installer ("windowsowy")?


Lider i założyciel Portalu, forum, polskiej społeczności DDO oraz Gildii DDO Polska.
Zapraszamy do dołączania!


Rok 2020: Rekrutacja otwarta.

Nasz Discord: https://discord.gg/VNTFeHQ
DDO Polska na Facebooku: https://www.facebook.com/dungeons.dragons.online.polska
Grupa dyskusyjna: https://www.facebook.com/groups/dungeon ... ine.polska
Góra
 E-mail  
 
Zeto
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 12:53  
Włóczykij

Włóczykij

Rejestracja: 30 Maj 2010, 09:48
Posty: 7
Favor: Neutralny
Nazywał się DDOSTARNARD, pobrany bezpośrednio z strony DDO, miał tylko 1 obrazek chyba (w trakcie ściągania) a potem nie miał żadnych z wyjątkiem z boku przy wybieraniu miejsca instalacji itd.
Edit:
Wyłącza się w trakcie "constucing Data Center Browse" zawsze. (w sensie gdy to zaczyna "lecieć" wyskakuję błąd)
Edit2:
Próbowałem odpalić z gotowca, ale znowu zacina i wyłącza się w tym samym momencie.
Góra
 E-mail  
 
Kamyker
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 13:04  
Awatar użytkownika

Wolny Autor DDOpl

Wolny Autor DDOpl

Rejestracja: 14 Lis 2009, 23:56
Posty: 410
Favor: Dostrzeżony
Miejscowość: Wrocław

Serwer: Hardcore
Postacie: Kamyker Fighter 12lvl, Diebot d'Nuke Sorcerer 10 lvl, Urdak TWF 8lvl, Soramo d'Nuke (CCer) 2lvl
Opis: Farmer TP, Lider postów w 2010
Płeć: Facet
To zrób tego repair, odpalasz instalacje i zamiast instal dajesz repair.


:brodacz: Aktualnie nie gram :brodacz:
Zająłem się koszykówką, grafiką 3d i (lekko :p) szkołą.
I słuch po nim zaginął...
Góra
 E-mail  
 
Zeto
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 13:09  
Włóczykij

Włóczykij

Rejestracja: 30 Maj 2010, 09:48
Posty: 7
Favor: Neutralny
Instalke szlag trafił, bo chciałem jeszcze raz ściągać...Ale ja w instalce miałem tylko instal-a raczej od razu się instal odpalał, nic innego nie było. instalka składała się z jednego pliku około 2mb i paru takich 600mb. Teraz chce ściągnąć tą większą instalke (3.8gb), i wychodzę z psem.Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły odnośnie usunięcia tego błędy-będę wdzięczny
Góra
 E-mail  
 
Sarr
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 13:25  
Awatar użytkownika

Administrator

Administrator

Rejestracja: 08 Sie 2009, 18:11
Posty: 468
Miejscowość: Warszawa

Serwer: Hardcore
Postacie: Sarrivin (wiz)
I inne
Opis: Założyciel Gildii DDO Polska
Płeć: Facet
Hmm, właśnie zauważyłem, że wycofali Turbine Download Manager, którego do tej pory używam :ee:. Ciekawe z jakiego powodu.

Ale jeśli już ściągasz DDO od nowa i masz w miarę ok kompa, to ściągaj od razu ddo-high:
http://cdn.content.turbine.com/sites/cl ... dohigh.exe

Inaczej grafika Cię rozczaruje. W sumie to nie wiem po co dają linka do DDO Standard w tych czasach, ludzie mogą się błędnie zasugerować, że DDO ma cienkie tekstury. I po co im to :P.

No ale tak czy inaczej, odinstaluj najlepiej DDO, zrób restart kompa, potem odpal CCleaner (jak nie masz, to wpisz w google i już masz), tam kliknij "Rejestr" i czyść tyle razy, aż przestaną pojawiać się błędy. Możesz jeszcze wykonać scandisk (klikasz prawym na dysk i pewnie we właściwościach to jest), czasem się przydaje.

Poza tym - musisz mieć Microsoft NetFramework 1.1 w wersji Polskiej i Service Pack do Microsoft Net Framework 1.1 w wersji takiej samej. Czasem to on stwarza problemy, więc jeśli to możliwe odinstaluj NetFramework 1.1 i wszystko co do niego doinstalowane, a potem ściągnij to wszystko za free z Microsoftu.
Na koniec ściągnij najnowszy DirectX Redistributable (takie duże, kilkadziesiąt mb archiwum) i tym przeinstaluj DirectX, bo czasem się może skopać i webinstall tego nie naprawi. To też z Microsoftu najlepiej.

No i teraz instalacja... wyłącz całkowicie Avasta i wszelkie inne blockery (anty-trojany, anty-keyloggery jeśli coś takiego masz), wyłącz zaporę WindowsXP w Panelu Sterowania. Odpal instalację, niech się instaluje.
Przy pierwszym uruchomieniu gry również staraj się wyłączyć antywirusy i firewalle, tak na wszelki wypadek.

Jeśli to nie pomoże, to faktycznie warto spróbować zainstalować grę u kumpla, przekopiować ją na DVD i... zwyczajnie odpalić :). DDO nie wymaga instalacji, można ją podobno nawet w jakiś sposób odpalić z szybkiego pendrive / dysku flash ;). Oczywiście uprzednio zainstalowaną u kogoś, u kogo działa.

Takie problemy są rzadkie, ale niestety się zdarzają i ciężko czasem zrozumieć o co chodzi. Ale wiele osób tutaj już się z czymś takim uporało, dlatego przejrzyj sobie w wolnej chwili tematy w tym dziale, jeśli jeszcze nie miałeś okazji. Może ktoś znalazł konkretne rozwiązanie.


Lider i założyciel Portalu, forum, polskiej społeczności DDO oraz Gildii DDO Polska.
Zapraszamy do dołączania!


Rok 2020: Rekrutacja otwarta.

Nasz Discord: https://discord.gg/VNTFeHQ
DDO Polska na Facebooku: https://www.facebook.com/dungeons.dragons.online.polska
Grupa dyskusyjna: https://www.facebook.com/groups/dungeon ... ine.polska
Góra
 E-mail  
 
Zeto
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 14:31  
Włóczykij

Włóczykij

Rejestracja: 30 Maj 2010, 09:48
Posty: 7
Favor: Neutralny
Obecnie ściągam High mimo iż mój pc to złomek :D Co do ostatniej możliwości próbowałem. Teraz pobawię się z Frameworkiem itd. i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Edit:
Czy błąd może być spowodowany niską prędkością neta?- bo nie wiem czemu ale dzisiaj mi tak zamula, że zastanawiam się czy to internet czy już gołąb pocztowy.
Edit2:
Już mi się wszystko ściąga co napisałeś. Jak się ściągnie to zrobię według tego co pisałeś i w razie co dam znać czy działa.

EDIT3:

Hip Hip Huuura! Można oznaczyć jako rozwiązane. Już działa, wyczyściłem rejestr oraz przeinstalowałem .Net Fram i doistalowałem od razu SP do niego i działa (bez instalacji-odpalam z kopii od kumpla)
Góra
 E-mail  
 
Sarr
Offline
 Temat postu: Re: Error przy włączaniu gry.
PostWysłany: 30 Maj 2010, 21:22  
Awatar użytkownika

Administrator

Administrator

Rejestracja: 08 Sie 2009, 18:11
Posty: 468
Miejscowość: Warszawa

Serwer: Hardcore
Postacie: Sarrivin (wiz)
I inne
Opis: Założyciel Gildii DDO Polska
Płeć: Facet
Zeto napisał(a):
Hip Hip Huuura! Można oznaczyć jako rozwiązane. Już działa, wyczyściłem rejestr oraz przeinstalowałem .Net Fram i doistalowałem od razu SP do niego i działa (bez instalacji-odpalam z kopii od kumpla)

A no to git Zeto :). Miło wiedzieć!

A ja oznaczam jako rozwiązane : ).


Lider i założyciel Portalu, forum, polskiej społeczności DDO oraz Gildii DDO Polska.
Zapraszamy do dołączania!


Rok 2020: Rekrutacja otwarta.

Nasz Discord: https://discord.gg/VNTFeHQ
DDO Polska na Facebooku: https://www.facebook.com/dungeons.dragons.online.polska
Grupa dyskusyjna: https://www.facebook.com/groups/dungeon ... ine.polska
Góra
 E-mail  
 
 [ 10 posty(ów) ] 

Strudzony wędrowcze!
Widzimy, iż korzystasz z rozwiązania typu AdBlock - my również! Jednakże to miejsce zostało stworzone przez pasjonatów jak Ty, dla Ciebie i jest Ci dostępne zupełnie za free.
Abyśmy mogli ten stan rzeczy utrzymać, prosimy Cię skromnie byś dodał nasze adresy do wyjątków, celem umożliwienia wzajemnego wsparcia.
Reklamy pozostaną estetyczne i nieinwazyjne. Dziękujemy!


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych wątków na tym forum
Nie możesz odpowiadać w wątkach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  

Zmodyfikowano na bazie "WoWMaevahEmpire" autorstwa MAËVAH: (v3.0.7.0) - wowcr.net
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 - 2020 phpBB Group.
Extended by Karma MOD © 2007—2010 m157y
Buttony (nie Google):
TOP50 Gry

Zapraszamy do Polskiej Społeczności Dungeons & Dragons Online!

|