Forum D&D Online - Najlepsze MMORPG Free to Play!

forum.DDOpl.com
Ostatnia wizyta: 21 Wrz 2024, 02:52 Obecny czas: 21 Wrz 2024, 02:52

[ 15 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Naczelny Skryba
 Temat postu: Anonimowy News - ACTA
PostWysłany: 24 Sty 2012, 18:36  
Awatar użytkownika

Miejscowy Bohater

Miejscowy Bohater

Favor: Dostrzeżony
Zatrzymajmy korporacje. Zatrzymajmy inwigilację. Ekipa DDOpl POPIERA walkę z Inwigilacją Image Anonymous - Anonimowi

Klikinj tutaj, by przeczytać artykuł

Ostatnio edytowany przez Naczelny Skryba 24 Sty 2012, 19:36, edytowano w sumie 4 razy

Kazgah
 Temat postu: Re: Anonimowy News - ACTA
PostWysłany: 25 Sty 2012, 21:54  
Awatar użytkownika

Miejscowy Bohater

Miejscowy Bohater

Serwer: Hardcore
Tak czy inaczej ACTA jest jednym wielkim bublem, który jest nie jaśnie zrobiony i dziwne że chcą podpisywać...
Sceptycznie podchodzę do rewelacji jakie może przynieść nasz rząd po ich obróbkach.

“Hell begins on the day when God grants us a clear vision of all that we might have achieved,
of all the gifts which we have wasted, of all that we might have done which we did not do”

szczypiorofix
PostWysłany: 25 Sty 2012, 22:57  
Awatar użytkownika

Zawadiaka

Zawadiaka

Favor: Neutralny

Postacie: Curvispinum (Fighter)
Astragin (Fighter)
No pewnie że ACTA to głupota. Pomijając aspekty piractwa (któremu zdecydowanie jestem przeciwny) ta ustawa godzi w prawa autorskie, wolność słowa i anonimowość (o ile można na chwilę obecną powiedzieć, że jest się w internecie anonimowym chociaż częściowo). Nie chcę prorokować ale coś mi tu zajeżdża NWO i totalną inwigilacją. Gdy ta ustawa wejdzie w stanie takim jak na dzień dzisiejszy, ograniczy to w dużym stopniu korzystanie z jakiejkolwiek własności, np: wyjdzie nowa gra komputerowa, chcesz napisać na swojej stronie/blogu czy ci się podoba czy nie, zamieścisz własnoręcznie zrobionego screenshota a wydawca czy producent gry może cię zaskarżyć z powodu praw autorskich. Masakra. To może jak ktoś zrobi mi zdjęcie a za mną przypadkiem przejedzie ciężarówka coca-coli i gdy umieszczę to zdjęcie na jakiejkolwiek stronie to mogę liczyć, że mnie oskarżą? Jak dla mnie to totalna głupota.

Image

Kazgah
PostWysłany: 25 Sty 2012, 23:38  
Awatar użytkownika

Miejscowy Bohater

Miejscowy Bohater

Czy ta umowa coś da? Wątpię bo znajdą się tacy którzy obejdą to, i straszeniem ABW to tak naprawdę walka z wiatrakami. Ale jak zawsze za szumem idzie pieniądz.
Nie rozumiem, czemu Premier nie ustosunkował się z Głównym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych(GIODO) czy innych specjalistów?
Czytałem jego wypowiedź na stronie rzeczpospolitej , i on przyznał że w aktualnej formie ACTA nie jest sprecyzowana i daję duże pole do własnego "widzi mi się" jako interpretacja tej umowy przez różnego rodzaju organy w państwie.

“Hell begins on the day when God grants us a clear vision of all that we might have achieved,
of all the gifts which we have wasted, of all that we might have done which we did not do”

CodiX
PostWysłany: 25 Sty 2012, 23:38  
Włóczykij

Włóczykij

Miejscowość: Łódź

Postacie: CodiX
Opis: traceur
Dla dogłębnego poznania problemu razem z bratem pobraliśmy z sieci i poczytaliśmy sobie to całe coś, ACTA zwane. I wiecie, co mnie najbardziej zdumiało? Zapis o tym, że rząd NIE MA OBOWIĄZKU informować w ogóle o tej ustawie O_o A potem się dziwić, że o całej sprawie społeczeństwo dowiaduje się niejako przez przypadek -.-

Byłem dziś na manifestacji w swoim mieście, było sporo ludu (więcej niż się spodziewałem zastać), choć oczywiście o wiele więcej woli tylko klikać "lubię to" na fejsie i nie ruszać tyłka z fotela, zamiast pokazać, ilu naprawdę osobom nie podoba się ta całą sprawa. Przykre.

Kazgah
PostWysłany: 25 Sty 2012, 23:48  
Awatar użytkownika

Miejscowy Bohater

Miejscowy Bohater

Z tego co wiem u mnie w mieście też coś było ale mały ruch i na robieniu pikiet pozostało.
Niestety dzisiejsza społeczność jest pokoleniem fotelowym, ale nie wszyscy. Duża grupa woli bardziej bierniej patrzeć na to i myśląc że to ich nie dotyczy. Tylko czemu jak przyjdzie dostania bata w łeb to się budzą do walki?

szczypiorofix
PostWysłany: 26 Sty 2012, 00:11  
Awatar użytkownika

Zawadiaka

Zawadiaka

Astragin (Fighter)
To prawda. Gdy czytam nieraz te komentarze do różnych wiadomości na portalach typu wp, interia zawsze widzę tam wypowiedzi "specjalistów" od danych zagadnień. Był Smoleńsk : specjaliści od wypadków samolotowych, Fukishima - specjaliści od energetyki atomowej, teraz ACTA - specjaliści od praw autorskich, kolejne przykłady można tu mnożyć. Tak sobie myślę, kurcze, skoro w Polsce jest tylu specjalistów od różnych dziedzin to czemu w rządzie i urzędach siedzą nieudacznicy? Kiedy przychodzi co do czego to już nie widać tych "specjalistów" i można powiedzieć, że są oni "mocni w gębie" (czyt. w klawiaturze).

Image

Kazgah
PostWysłany: 26 Sty 2012, 00:15  
Awatar użytkownika

Miejscowy Bohater

Miejscowy Bohater

Ktoś powiedział że politycy to tak naprawdę aktorzy którzy grają rolę, jaką to nie wiem...może błazna?

Zacytuję to Robin'a Williamsa “Politics: “Poli” a Latin word meaning “many”; and "tics" meaning “bloodsucking creatures”.”

szczypiorofix
PostWysłany: 26 Sty 2012, 09:27  
Awatar użytkownika

Zawadiaka

Zawadiaka

Astragin (Fighter)
Coś w tym jest, chociaż gwoli ścisłości "politycy" to "politicians" natomiast samo "politics" to "polityka" ;) co do aktorów i "ticks" (kleszcze) zgadzam się w 100% :) . Z tego co zauważyłem to chyba jedynie SLD było od początku przeciwne ACTA, ba nawet zawiesili ostatnio swoją stronę http://www.sld.org.pl/, PIS niby też jest przeciwny (teraz) a raczej przyznają, że kiedyś byli "za" i popełnili błąd. Co do reszty ugrupowań (głównie tej rządzącej) nie będę się wypowiadał, po prostu szkoda nerw ;)

Image

CodiX
PostWysłany: 26 Sty 2012, 13:54  
Włóczykij

Włóczykij

Miejscowość: Łódź

Postacie: CodiX
Opis: traceur
No i podpisali -.- Ja nie wiem - jak można być tak ślepym? Tyle protestów, zamieszania w sieci, petycje, maile ze skargami i NIKT tam na górze nie zauważył, że nam się nie podobają takie numery? Nikt nie traktuje nas serio? Nie bierze naszego zdania pod uwagę?
Tak, jesteśmy tylko owocem, z którego trzeba wyciskać miąższ dopóki nie zostanie tylko sama sucha skórka...
(Kończę tego posta, zanim zacznę wypisywać gorsze obelgi w formie przekleństw, żeby dać upust swojej wściekłości)

[ 15 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Strudzony wędrowcze!
Widzimy, iż korzystasz z rozwiązania typu AdBlock - my również! Jednakże to miejsce zostało stworzone przez pasjonatów jak Ty, dla Ciebie i jest Ci dostępne zupełnie za free.
Abyśmy mogli ten stan rzeczy utrzymać, prosimy Cię skromnie byś dodał nasze adresy do wyjątków, celem umożliwienia wzajemnego wsparcia.
Reklamy pozostaną estetyczne i nieinwazyjne. Dziękujemy!

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości