Bardzo rozsądny post.
Myślę, że ta wiedza przyda się każdemu, poza tym pomagasz mi napisać dobrego arta na stronę - moja perspektywa jako "bywalca" może być nieco inna, niż nowego gracza.
Zacznijmy od tego, co ktoś mądrzejszy obliczył - mniej więcej 1/3 gry jest całkiem darmowa. To raczej sporo.
1. Tak, za konto VIP masz całą grę dostępną, plus jakieś 14 slotów postaci. Poza tym, to chyba to wszystko wymieniłeś. Ale to nie jest mało
.
2. Nie rozumiem pytania? Gdy kupisz dany Adventure Pack, wszystko wewnątrz niego jest już dostępne na zawsze.
3. A co byś jeszcze chciał?
Zwiększanie poziomów w sumie się nie opłaca, no, chyba że Ci się spieszy. Ale to moje zdanie.
Jest jednak coś, co przegapiłeś, a jest i będzie bardzo ważne.
Turbine regularnie rozszerza grę. Update 1 powinien się pojawić w ciągu 2-3 miesięcy (oparty na motywie Dreaming Dark z Eberronu - są o tym książki w księgarniach). I każdy kolejny update VIPy dostaną na około 1 tydzień przed premierą. Jest to już zawarte w subskrypcji.
Poza tym Turbine może dodać sporo nowych opcji, które będą płatne - kto wie. Na pewno dodadzą też sporo nowego za darmo, jak to było w becie. VIPy mają ten komfort, że dostają wszystko od razu i bez dopłaty.
Z kolei jeśli nie masz VIPa, możesz kupować każdy kolejny moduł na stałe.
To tylko kwestia Twojej wygody - jest wielu hardcorowców, którzy grają tak dużo, że wolą mieć VIPa i święty spokój
.
Podoba mi się, że Turbine daje graczowi wybór. To spory krok do przodu dla całego gatunku.